Skip to main content

Bygga hus

Vi arbetar med totalentreprenad och delad entreprenad för att ha kontroll över hela processen och ta ansvar för ert hus.

1. Första mötet

Ni ska bygga nytt! Ni tar kontakt med oss för ett första samtal eller för ett möte. Tillsammans tittar vi på hur ni vill att ert hus ska se ut, förutsättningen för er tomt och er budget.

2. Offert

Vi har gått igenom vad ni vill ha och vi tar fram en offert efter era önskemål. Ni kan komma med egna ritningar eller så skissar vi på något tillsammans. Ni kan också rita ert hus med vår arkitekt

3. Entreprenadkontakt

Om ni inte redan har varit hos banken så träffar ni dom och får lånelöfte för att bygga ert nya hus. Vi samarbetar med banker som kan hjälpa er om ni behöver det. Så fort finansieringen är klart skriver vi entreprenadkontrakt för huset ni ska bygga.

4. Bygglov

Nu ska vi skicka in bygglovet! Vi ritar in huset på nybyggnadskartan som ni beställt från kommunen och hjälper er att skicka in alla handlingar som krävs.

Under tiden bygglovet är inskickat och vi avvaktar svar från kommunen så ska ni göra alla val. Rita kök, titta på kakel och klinkers, golv, och så vidare. Bygglovet beviljas vanligtvis inom 10 veckor men tiden beror på belastning hos kommunen, grannegodkännande, med mera.

5. Byggstart

Bygglovet är godkänt, grattis! Nu är alla valen klara i huset och det är dags för Tekniskt samråd. Er kontrollansvarige bokar mötet med kommunen. En representant från oss, kontrollansvarig och ni som byggherrar, träffar byggnadsinspektören i kommunen. Efter mötet får vi startbesked och får börja bygga.

På Byggstartsmötet träffar vi entreprenörerna som ska bygga ert hus och går igenom byggprocessen igen och eventuella frågor.

6. Husbygge

Nu bygger vi huset. Under tiden kommer ni att träffa våra elektriker, målare och plattsättare på plats i huset. 

7. Inflyttning

Det är dags för kontrollbesiktning och slutbesiktning. Vi anlitar Gar-Bo som utför besiktningarna och kontrollansvarig kallar ut kommunen för slutsamråd! Man måste fått godkänt slutsamråd för att få flytta in i det nya huset.

Så snart besiktningar och samråd är avklarade och godkända får ni flytta in i ert nya fina hus.