Skip to main content
Hus i lättbetong

Trygghet

Inomhusklimat

Stenhus byggs med beprövade material som har använts i husproduktion under många år och är klassade som sunt byggnadsmaterial. Tack vare användandet av naturprodukter har väggmaterialet inga mätbara emissioner. Stenhus byggs för många års användning, därför måste alla material vara beständiga och allergisäkra. Stommen av sten gör att huset andas på ett naturligt sätt, och obehagliga överraskningar som röt- och mögelskador på bärande delar är helt enkelt inte möjliga i ett hus byggt i sten.

Miljö och ekonomi

Ett hus från Stehusspecialisten är välisolerat och ger er låga driftskostnader. Inne i lättbetongväggen finns det slutna luftceller som hindrar luftströmmar i materialet och därmed förbättrar isoleringsförmågan. Väggmaterialets täthet och värmeisolerande egenskaper gör att Ni minskar energiåtgången och elräkningen för att värma huset blir låg.

 • Stenhus
  är underhållsfria och hållbara
  Naturligtvis gillar vi stenhus. Vi arbetar med stenhus varje dag och vi har genom åren bara blivit mer och mer övertygade om att det är det bästa byggnadsmaterialet att bygga hus med. Det finns många starka argument för att bygga sitt hus i sten
   
 • Stenhus
  är fuktsäkra
  När du bygger ett stenhus bygger du ett hus som inte kan ruttna eller mögla. Stenhusets yttervägg byggs i ett skikt och fasadputs läggs direkt på stenmaterialet, vilket eliminerar risken för fuktskador. Ett hus som är byggt i sten behöver aldrig repareras eller renoveras på grund av fukt och mögel i stommen. Mögelsvampen trivs helt enkelt inte i ett stenhus.

  En tung konstruktion i stenmaterial har många fördelar. Ett och samma material innebär större förutsägbarhet när det gäller reaktion på fukt, värme med mera, än när olika material blandas i en och samma vägg. Man slipper också problem med köldbryggor, skarvar och vindläckage. Inga plaster, limmer, köldbryggor eller andra konstigheter förekommer i stenväggarna. Om väggen putsas blir den dessutom mycket tät.
   
 • Stenhus
  är brandsäkra
  Stenhus är brandsäkrare och motstår brand bättre än hus byggda helt i trä. Stenmaterialet dämpar temperaturutvecklingen vid brand tack vare sin goda förmåga att absorbera och lagra värme. Hus av sten brinner inte ner i lika hög grad som hus byggda i till exempel trä
   

Vår standard

Vi har valt att samarbeta med kända leverantörer. På så vis vet vi att vi levererar kvalité från första spadtaget tills ni flyttar in.Våra hus

Ett axplock av de hus vi kan leverera

Vy från söder

Villa Vik är en arkitektritad villa med sann Österlenkänsla med dubbeldörrar, tegeltak och vitputsad fasad! Här har vi tagit vara på de fina uteplatserna i perfekta väderstreck.

Vy från sydöst

Njut av morgonkaffet på uteplatsen som ni når via de fina fönsterdörrarna när solen går upp.

Vy från nordöst

Vi möts av en tegelröd dubbeldörr på entrésidan med samma färg på tak och på muren som ramar in tomten.